Kemp, van der Heleen – Bijwerking

Heleen van der Kemp - BijwerkingHeleen Van der Kemp – Bijwerking

De cover is opvallend, oker geel met een knal rode mond met tussen de lippen een blauwe pil met een bloem motief, de naam van de schrijfster in dezelfde kleur rood als de lippen, de titel en de subtitel in zwart.

Het verhaal gaat over Britt Franken, haar dochter Bo, vriend Thomas en haar collega’s Karim, Wim, Nina en teamchef Martijn bij de recherche in Amsterdam.
Ook volgen we de vriendengroep Julia, Simone, Jeffrey, Michael en Alexander.

Het levenloze lichaam van een jongeman wordt gevonden, wie is hij, waarom is hij in de kantoortuin van een leegstaand bedrijfspand gevonden en vooral, wie heeft hem vermoord en waar? Want 1 ding is duidelijk, hij is daar niet vermoord.

De vriendengroep gaat veel uit, Simone is dealer van drugs-pilletjes, maar gebuikt zelf samen met haar vrienden ook de nodige “xtc- pilletjes” en andere.
Overal in de hoofdstad wordt gewaarschuwd dat er levensgevaarlijke pillen in omloop zijn.
Er zijn al diverse toeristen flink ziek geworden, op het randje van de dood en zelfmoord door de pillen.

Ook Bo en haar vriendin gaan regelmatig naar de hippe clubs, Bo gebruikt niet maar, haar vriendin af en toe.

Het is onrustig in Amsterdam, veel onnodig geweld en opstootjes. De politie heeft de indruk dat de drugspillen daar debet aan zijn.
En dan… zomaar, uit het niets wordt een jongen ’s nachts na het stappen van zijn fiets getrokken en finaal in elkaar getrapt, kopschoppers, volgens enkele getuigen.

Wie zijn het, kunnen ze achterhaald worden door bewakingsbeelden?
Wat is het motief?  En dan duikt er ineens een filmpje op van het ‘incident’.

Een jonge vrouw overlijd tijdens een dance-event in een hippe club aan de gevolgen van het slikken van de ‘verkeerde’ drugspillen, recht voor de ogen van Bo.

Het net sluit zich steeds meer om zowel de kopschoppers als de drugdealers en het druglab, maar lukt het Britt en haar collega’s om ze te pakken te krijgen voor er nog meer slachtoffers vallen?
En hoe hecht is de vriendenclub eigenlijk?

Het boek leest als een trein, Heleen heeft de personages goed neergezet, maar er is genoeg ruimte om je zelf een idee te vormen over omgeving en uiterlijk.
Voor mij was het de eerste keer dat ik een boek las van Heleen van der Kemp.

Ik werd meegezogen in deze spannende thriller die zeker 4 sterren waard is.
En ga zeker ook haar voorgaande boeken lezen.