Winkels, Jelle – De Boevenwagen

De boevenwagen - Jelle Winkels

Winkels, Jelle – De Boevenwagen.

De mooie rode kaft met daar in een half foto, half stilistische ‘boevenwagen’, trekt gelijk de aandacht. De grote witte letters ‘boeven wagen’ maken gelijk duidelijk waar dit boek over gaat.

De tekst op de achterkant geeft ook direct een duidelijke  indruk.

 
Jelle Winkels is jaren lang actief geweest als transportgeleider bij de Dienst Vervoer en Ondersteuning van Justitie, of te wel, verdachten, grote en kleine criminelen/boeven en uitgeprocedeerde vluchtelingen vervoeren van A naar B.
Zowel in duidelijke ‘boevenwagens’, als ook in onopvallende, geblindeerde personen auto’s.

En daar heeft hij in de loop der tijden enorm veel mee gemaakt.

Hij vertelt op een hele prettige, beeldende manier; grappige, ontroerende, serieuze en verontwaardigende dingen die hij in al die jaren heeft meegemaakt.
Van kleine kruimeldiefjes die als je een keer BOE roept verschrikken, tot de geharde criminelen die al zolang en zo vaak met Justitie in aanmerking zijn gekomen, dat ze nergens meer van opkijken.

Zo ontstaat er een enorme bloemlezing aan verhalen en krijg je naar mijn idee een redelijke indruk van hoe het er aan toe gaat.
Sommige ‘klanten’ maken achterin de wagens een gezellig babbeltje, andere zwijgen, sommige proberen zich te verzetten, anderen zijn zo mak als een lammetje en weer andere vervoert hij regelmatig.

Ik heb genoten van het boek, echter vaak, heel vaak, ga je op in een verhaal, en dan blijkt dat het na een of 2 bladzijden al weer ophoud.
En dat terwijl veel verhalen zich echt wel lenen tot meer diepgang, zonder de betreffende crimineel te ver uit te vergroten en ‘schade’ toe te brengen.
Wellicht een idee voor een eventueel vervolg?

3*** krijgt deze waargebeurde verhalen bundel

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s