Janssens, Jorane – Tot Binnenkort

Geen idee of dit verhaal ooit in boekvorm uitgegeven zal worden, maar ik wilde het jullie na het lezen niet onthouden.
Het raakte mij, zit zelfs nu, bijna een jaar nadat ik het voor het eerst mocht lezen in mijn hoofd.

 

 Jorane Janssens – Tot Binnenkort   

Ik mocht via Facebook het concept lezen van dit boek.

In eerste instantie was ik wat sceptisch, een jong Belgisch meisje van 13 `a 14 jaar, en dan een boek schrijven, dat zal niet veel zijn.

Maar na eerst 3 hoofdstukken te hebben gekregen om proef te lezen, was ik gegrepen door het verhaal en wilde ik meer lezen. Ondanks dat het geschreven is in het Vlaams en ik Nederlandse ben, was het goed te lezen.

Gelukkig duurde het niet lang en mocht ik het hele boek proeflezen.

En ik moet zeggen, het verhaal zit goed in elkaar, vlot geschreven en je leeft echt mee met de personages. Ik hoop dat Jorane in de toekomst zeker nog meer gaat schrijven, ze is zeker een jong talent om in de gaten te houden.

Het verhaal

Ilona is een meisje van 14 jaar dat naar school gaat en daar een paar goede vriendinnen heeft, maar met vooral 1 lerares Kathleen, heel goed overweg kan, en daar haar ‘ei’ kwijt kan.

Ze heeft helaas haar opa, waar ze een hele goede band mee had, onlangs verloren en kan daar met Kathleen goed over praten.

Thuis gaat het helaas minder, haar vader ziet en spreekt ze amper en haar moeder leeft haar eigen leven en vindt dat Ilona maar weer normaal moet gaan doen, het leven gaat immers door. Haar boertje is een stuk jonger en krijgt alles veel minder mee.

Na een heftige ruzie met haar moeder, pakt Ilona een rugzakje in met wat spullen en loopt weg. Maar waar kan ze naar toe? En hoe moet het nu verder?

 

Een goed geschreven verhaal, waarbij ik mij afvraag of het autobiografisch is, zo intens is het geschreven. Je moet haast wel iets dergelijks van dichtbij mee gemaakt hebben om het zo op papier te zetten.

Chapeau !

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s