Gevlochten gehaktbrood

Gehaktbrood november 2014Makkelijk te maken, leuk om naar te kijken en heerlijk om op te eten.

Via een van mijn nichtjes kreeg ik dit recept voor gevlochten gehaktbrood.

 

Ingredienten:

1 pak witbroodmix 500 gram (ALDI is perfect)

500 gram gehakt hoh

1 pakje/zakje nasikruiden

Klein beetje bloem

Optioneel ui, knoflook, ei, paneermeel of totaal andere kruiden-italiaans??)

Ovenplaat met opslaande rand, bakpapier, 2 mengkommen, scherp mes, deegroller, houtenplank voor uitrollen deeg.

 

Bereiding:

Brooddeeg maken volgens verpakking, ipv 1e keer 30 minuten rijzen, heb ik er voor gekozen om beide rijs-tijden samen te voegen tot circa 1 uur 15.

Gehakt mengen met gesnipperd ui en zakje nasikruiden, hoeft niet geweld te worden! Minimaal 20 minuten laten rusten in de koelkast.

Oven voorverwarmen op 180’C

Ovenplaat bekleden met vel bakpapier.

Deeg in 2 delen, 1 deel uitrollen tot grote ovaal. Helft van het gehakt als een rolletje in het midden leggen.

Aan beide lange zijden een even aantal inkepingen maken tot vlak bij het gehakt. Kopse kanten over het gehakt vouwen. Zijkanten als een vlecht om-en-om (uitgerekt) over gehakt vouwen.

Op bakplaat met bakpapier leggen.

Andere helft deeg en gehakt ook zo maken en er naast leggen met wat tussenruimte.

Bestrijken met een klein beetje water.

 

In midden van de oven in circa 45 tot 50 minuten gaar en lichtbruin bakken.

Uit oven halen en even omgekeerd op rooster laten afkoelen.

 

Mijn ervaring is dat het gehakt wel behoorlijk compact en machtig wordt.

Natuurlijk kun je varieren met allerlei vullingen en het formaat van de broodjes, in plaats van 2 grote, kun je natuurlijk ook een x-aantal kleinere maken.
Of ham-kaas vulling,  of Italiaanse kruiden, of… bedenk zelf maar iets.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s