Tropische Mango Banaan taart

Vanmorgen eerst afbak-croissantjes gebakken en vervolgens bedacht ik mij, nu de oven toch uitgeruimd was…

Ja, laat ik eens een taart bakken.

Appels niet in huis, stoofperen wel, dus ik dacht eerst aan een stoofperen-vanille taart. Ook erg lekker, maar ik keek naar buiten, zag de heerlijke lente zon en had meer zin in iets super tropisch.

Even kijken wat ik zoal in huis heb… hmmm… hele grote mango’s en een stuk of wat kleine bananen, wat kan ik daar van ‘toveren’? Manlief kijkt altijd heel bedenkelijk als hij mij een mango ziet schoonmaken… Maar hij lag nog heerlijk te slapen. Hihi, dus so what? Ik ben alleen beneden, hij ziet het niet en ik vertel het pas als hij straks zijn stukje taart op heeft.
mango bananen taart 1

Boter, bloem en suiker is altijd wel in huis, net als wat eieren. Een pakje kant-en-klare-appeltaart-mix is handig, maar ik maak het altijd liever zelf.
Een deeg is zo gemaakt en gekneed.

Over voorverwarmd op 225 ‘C

boter, bloem, suiker en een half, geklutst eitje tot deeg gekneed en half uurtje in de koelkast gezet…
1 super grote, rijpe mango geschild en in blokjes gesneden.
3 kleine banaantjes in plakjes gesneden(set van 5 bij de grootgrutter),
2 lepels geraspte kokos
2 lepels nogatine er door gehusseld.
springvorm 22 cm ingevet, met bloem bestoven en bekleed met het koude deeg.
Gevuld met het heerlijke tropische mengsel.
Overige deeg in reepjes en kruislings over heen gelegd en met een kwastje de rest van het eitje er overheen gestreken.
mango bananen taart 2

Verder net gedaan of het een appeltaart was, dus hup, de voorverwarmde oven in en na 35 minuten er uit gehaald.
mango bananen taart 3
Op taart rooster af laten koelen.

Uiteraard konden wij niet wachtten tot het helemaal afgekoeld was… ooooh, zo hemels lekker, nog lauw warm…

De banaan is helaas wat ‘grijzig’ geworden, maar de mango-blokjes zijn nog heel mooi fris geel-oranje van kleur. En haha, hij dacht dus dat het een stevig soort perzik was… smaakte wel iets anders, maar door de combinatie met de andere ingredienten vond hij  het erg lekker.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s