Cranberry compote

Heerlijk, compote – gelei gemaakt van verse Cranberry’s. Cranberries1

Kun je natuurlijk ook in een potje kopen, maar dit recept is zo simpel en eenvoudig te maken, kan haast niet mis gaan.

Je kunt cranberry compote zoals gebruikelijk is, als gerechtje bij vleesgerechten serveren, maar ik ben natuurlijk weer eens eigenwijs en smeer het ook rustig als een fris zoet beleg op een (ontbijt)cracker of boterham.

Benodigdheden:

  • 340 gram cranberry’s (een zakje)
  • 200 gram suiker
  • 0,25 liter water
  • in hete soda schoongemaakte en uitgelekte glazen potjes en metalen schroefdeksels

Hoe bereid je het?

cranberries2 wassen

Open het zakje cranberry’s boven een vergiet en spoel ze goed af onder de koude kraan.

Haal eventuele blaadjes, zachte cranberry’s of andere onzuiverheden er tussen uit.

 

Breng het water met de suiker aan de kook en voeg de cranberry’s toe zodra de suiker volledig is opgelost in het water en het kookt.cranberry's koken1

Breng onder regelmatig roeren aan de kook.

Laat het onder af en toe roeren, koken tot de cranberry’s open knappen, dit duurt circa 10 minuten.

De Cranberry’s zijn nu gaar.

Omdat ik niet zo heel dol ben op ‘stukjes’, heb ik vervolgens voorzichtig met de staafmixer alles tot een gladde ‘saus’ gepureerd.

Let op ! ondanks de grootste voorzichtigheid, moest ik daarna rondom het fornuis de rode spikkels van de muur en aanrecht poetsen 🙂

Nog even een minuutje laten doorkoken en in de schoongemaakte potjes gieten.

Gelijk deksels er op schroeven en op de kop op een handdoek of theedoek zetten.

Eet smakelijk

cranberry-compote in potjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s