Arango, Sascha – De waarheid en andere leugens

Sascha Arango - waarheid en andere leugens_Henry is een succesvol schrijver van thrillers. Hij is getrouwd met een schat van een vrouw, geen kinderen, een hond, mooie auto’s,  een mooi huis aan zee op een grote lap grond en … een vriendin, die bij de uitgeverij die zijn boeken publiceert  werkt, en die onverwacht zwanger van hem is.

In dubio of hij het zijn vrouw zal vertellen, maakt hij het plan om zijn vriendin uit de weg te ruimen. Zo gezegd, zo gedaan, denkt hij. Hij maakt een afspraak met haar op een voor hen bekende, romantische plek. In het donker, met gedoofde koplampen, rijdt hij de auto van zijn vriendin van een hoog klif de zee in. Opgeruimd staat netjes. Hij schrikt als hij thuis is en als na enige tijd de deurbel gaat en zijn vriendin drijfnat voor hem staat. Hoe kan ze dat overleeft hebben?

En wat gebeurt  er allemaal bij de uitgeverij?

Is Henry wel de succesvolle schrijver waar hij zich voor uit geeft? Waarom heeft hij geen verleden?

En waar is zijn vrouw gebleven? De politie tast in het duister.

Wat heeft de eigenaar van de viswinkel in het pittoreske dorpje er allemaal mee te maken?

Wat volgt is een scherp geschreven, goed verhaal, dat je het gevoel geeft dat je er bij aanwezig bent. Het pakt je, je wilt weten hoe het verder gaat en het is moeilijk om het boek weg te leggen. Het verhaal is goed opgebouwd, een begin, middenstuk en een goed einde, waardoor het boek ook echt “af” is.

Plaats een reactie